Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Végzőseink eredményei

Az iskolánk iránt érdeklődőknek szeretnénk tájékoztatást nyújtani arról, hogy milyen eredményeket érnek el a nálunk tanuló diákok.

Reméljük, ezzel is segítjük pályaválasztási döntésüket.

2022.

A Tiszavasvári Váci Mihály Gimnázium 12.A osztályában 31 diák tett érettségi vizsgát júniusban. A tanulók ötéves képzés keretein belül teljesítették a gimnáziumi követelményeket.
A világjárvány miatt nem volt teljesen felhőtlen számukra sem ez az időszak: a tizedik és tizenegyedik év egy részében online oktatásban vettek részt. Szerencsére az utolsó évben visszatérhetett a hagyományos munkarend. Az iskola igyekezett minden segítséget és támogatást megadni a tanulóknak mindkét tanítási formában. Ennek és a tanulók szorgalmának köszönhető, hogy az osztály sikeresen vette az akadályokat. Az elért szép eredményekre méltán vagyunk büszkék!
18 tanuló szerzett középfokú nyelvvizsgát angol nyelvből, egy tanuló felsőfokú angol nyelvvizsgával rendelkezik. 420 fölötti pontszámmal nyert felvételt több diákunk a Debreceni Egyetemre. A legjobbak a mechatronikai mérnök, építőmérnök, illetve programtervező informatikus szakot választották. Szintén szép eredménnyel 2 fő az állam és jogtudományi, 3 fő a gazdaságtudományi karon tanul tovább. 
A Nyíregyházi Egyetem is népszerű volt az osztályban. Gazdálkodás és menedzsment szakra például 430 ponttal és kitűnő érettségivel jutott be egyik kedves tanítványunk. Szociálpedagógus, programtervező informatikus, és angol nyelvtanár szakra is sikeresen jelentkeztek tanulóink.

Az osztályból néhányan felsőfokú szakképzésben vesznek részt a jövőben, és vannak, akik szakmát szeretnének tanulni. Itt a fiúknál az autószerelő, lányoknál a kozmetikus, logisztikai menedzser szakmák számítanak favoritnak.


Bízom benne, hogy volt tanítványaink- akárhol is kezdték el új életüket- megállják majd a helyüket, öregbítik iskolánk hírnevét és soha nem felejtik el, hogy valamikor Vácis diákok voltak!

2021.

A ponthatárok július 22-i kihirdetésével véget ért a 2020/2021-es tanév érettségi és felvételi időszaka. Büszkék vagyunk a Tiszavasvári Váci Mihály Gimnázium érettségizőire, hogy a digitális oktatás által okozott nehézségek mellett is kitartóan küzdöttek céljaik elérése érdekében, nem adták fel továbbtanulásról szőtt álmaikat az eléjük gördült akadályok ellenére sem. Megkérdeztük őket, hogy hogyan élték meg az elmúlt időszakot a közelgő vizsgák árnyékában, milyen elképzeléseik voltak a jövőt illetően, és milyen mértékben sikerült ezeket megvalósítani.

 

Aranyi Anna: Túlságosan nem izgultam az érettségi miatt, mert ősszel angol és informatika előrehozott érettségit tettem, valamint angolból felsőfokú nyelvvizsgáztam januárban, és ezekkel elég pontom lett, hogy felvegyenek a Budapesti Gazdasági Egyetem turizmus-vendéglátás szakára. A legmeglepőbb a magyar érettségi volt, szerencsére idén könnyű témákat kaptunk és jó eredményeket tudtunk elérni. A matematika volt a legnehezebb, ahogy azt már biztosan mindenki hallotta. Emelt érettségit angolból tettem, véleményem szerint az is egyszerű volt. A választott szakomra az utóbbi 2-3 évben 400 volt a ponthatár, de korábban 428 is előfordult, ezért reméltem, hogy nem emelkedik meg nagyon, mivel nekem 416 pontom lett. Szerencsém volt: maradt a 400-as a ponthatár.

Balogh Vivien: Az érettségi feladatokat az előző évekkel összehasonlítva - a matematika kivételével- nem találtam nehezebbnek. A felkészülés során a történelemre fektettem a legnagyobb hangsúlyt, mivel abból emelt szintű vizsgát tettem jeles, 74%-os eredménnyel. Összességében úgy érzem, kihoztam magamból a maximumot. Angol középfokú komplex, illetve felsőfokú szóbeli nyelvvizsgám van, amivel a felvételinél plusz pontokat is szereztem. A Debreceni Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem pszichológia szakára jelentkeztem. A 430 pontom nem bizonyult sajnos elégnek Debrecenbe, ahová 2 ponttal többre, 432-re lett volna szükségem. Azonban felvételt nyertem a Pécsi Tudományegyetemre, ahol 427 volt a ponthatár, így tanulmányaimat szeptembertől Pécsett folytatom.

Halász Kata: Programtervező informatikus szakra jelentkeztem elsőként, a Debreceni Egyetemre. 356 pont volt a követelmény, amit bőven elértem az általam szerzett 419 ponttal. Már rendelkeztem egy középfokú nyelvvizsgával angolból, de a többletpont érdekében csináltam egy felsőfokú nyelvvizsgát is belőle. Mivel úgy éreztem, az angol nyelv az erősségeim közé tartozik, a kötelező emelt érettségit is angol nyelvből tettem le, igaz, így abból nem tudtam érvényesíteni plusz pontokat. Az érettségitől eleinte nagyon féltem, nem beszélve arról, hogy most online oktatásban kellett felkészülni. A nehézségek ellenére meg voltam elégedve az idei évi vizsgákkal. Tetszettek a feladatok, korrekt nehézségűnek éreztem őket. Volt időm bőven felkészülni, a tanáraim is mindenben segítettek nekem.

Ferenczi Máté: Véleményem szerint az érettségi a 1.5 év kihagyás miatt igazi kihívásnak bizonyult, ám nem volt megoldhatatlan, főleg annak, aki becsületesen tanult az elmúlt évek során. Emelt érettségit kémiából és biológiából tettem. Igazából mindig úgy éreztem, kémiából erősebb vagyok, és jobban is szeretem, így pont az ellenkezőjét vártam a végül megszerzett pontoknak, de büszke vagyok a teljesítményemre. Persze ez Bényei tanár úr lelkiismeretes felkészítése nélkül nem így ment volna... Felsőfokú nyelvvizsgát tettem angolból 11. osztályban; mindig is szerettem a nyelvet, így ez nem okozott problémát. Kezdettől az volt az álmom, hogy gyógyszerész legyek, így erre a szakra jelentkeztem a Semmelweis Egyetemre, valamint másodikként a Debreceni Egyetemre. Szerencsére elég volt a pontom, így felvettek az elsőként megjelölt helyre. 380 pontra volt szükség, ez tavalyhoz képest nem változott. Én 393-at szereztem.

Maczkó Viktória: A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar jogász szakára jelentkeztem, ahol az állami ösztöndíjas képzés ponthatára a tavalyi évhez képest emelkedett, a felvételhez 430 pontra volt szükség. Kitűnő év végi és érettségi bizonyítvánnyal rendelkezem, valamint angol és német nyelvből középfokú komplex nyelvvizsgát szereztem, így a többletpontokkal együtt 445 pontom lett, amivel elértem az elvárt ponthatárt. Az online oktatás miatt nehezebbnek találtam a felkészülést az érettségire, azonban elégedett vagyok az eredményeimmel. A kötelező emelt szintű vizsgát történelemből tettem jeles érdemjeggyel. A pontszámításhoz szükséges érettségi követelmények közül három tantárgyból is 95% fölött teljesítettem.

Ráduly Marcell: Az érettségi az első nagy vizsgámnak számított, aminek az akadályát a rengeteg felkészüléssel sikeresen vettem. Minden tárgyból jeles eredményt értem el, az emelt testnevelés érettségimre pedig különösen büszke vagyok, hiszen 95% lett a teljesítményem, amely az elvárásaimnak megfelelt. Szerencsére a nyelvvizsgával idén nem kellett már foglalkoznom, hiszen az érettségi éve előtt komplex angol felsőfokú nyelvvizsgát tettem le. A napokban megérkeztek a ponthatárok, amiből kiderült, hogy a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet által indított testnevelés-gyógytestnevelés-egészségfejlesztő szakra nyertem felvételt. Az elvárt határt bőven elértem, hiszen 308 pontra volt szükségem, s nekem 466 pontom volt.

Nagyon boldog vagyok, hogy felvettek az egyetemre, és itt szeretném megköszönni a családomnak és tanáraimnak a sok munkát és segítséget, amit az évek alatt kaptam tőlük, hogy elérhessem a céljaimat.

Vad Nóra: Számomra nem volt nehéz a felkészülés, még ebben a helyzetben sem, mivel tanáraim minden szükséges információt átadtak nekünk. Összességében nem találtam bonyolultnak az érettségit, csak a matematika volt nehezebb a vártnál. Középfokú szóbeli német és középfokú komplex angol nyelvvizsgát szereztem tanulmányaim során. Informatikából és angol nyelvből középszinten előrehozott érettségit tettem, de a mostani emelt angol érettségi sem okozott nehézséget, ami 85%-os lett. A Debreceni Egyetemre jelentkeztem óvodapedagógus szakra, ahová 280 pontra és alkalmassági vizsgára volt szükségem. Igazából nem kellet aggódnom, hiszen 420 pontom és kitűnő érettségi bizonyítványom lett. Örülök, hogy ezt a gimnáziumot választottam, mivel minden segítséget megkaptam és helyben, családias légkörben tanulhattam.

Gratulálunk minden további érettségizőnek is a sikeres vizsgákhoz és a kiváló felvételi eredményekhez! Kívánjuk, hogy állják meg helyüket a választott képzésben, tanulják, majd gyakorolják örömmel leendő szakmájukat!

 

2020.

2020. március 13-án este az összes magyarországi iskola bezárta kapuit, és digitális oktatásra tért át. Nem volt egyszerű a vírus miatti aggodalom és az egyik napról a másikra megváltozott és bizonytalanná vált életvitel mellett az újfajta tanulmányi követelményeknek való megfelelés sem tanárnak, sem szülőnek, sem gyereknek, legyen szó akár kicsi, segítségre szoruló, akár nagy, munkáját már önállóan végezni tudó nebulóról. A helyzet legnagyobb vesztesei – vagy inkább legnagyobb hősei – mégis talán az érettségi előtt álló diákok voltak, akik számára sokáig nyitott maradt a kérdés, lesz-e lehetőségük egyáltalán számot adni tudásukról, és ha igen, milyen formában. Ilyen kétségek között és személyes tanári jelenlét, biztatás, szigor, bátorítás, korholás nélkül nem volt egyszerű a vizsgára való készülés, de gimnáziumunk végzősei büszkén jelenthetik ki, hogy helyt álltak, mindnyájan sikerrel teljesítették a nem könnyű követelményeket mind közép-, mind emelt szinten. A végeredmények idén picit alatta maradtak a megszokottnak, köszönhetően annak, hogy elmaradtak a szóbeli vizsgarészek, amik az összpontszám 20-33%-át teszik ki normál körülmények közt. Ennek ellenére mindenki elegendő pontot szerzett ahhoz, hogy az általa választott felsőoktatási intézményben folytassa tanulmányait, ráadásul többnyire az elsőként megjelölt helyen. Elballagott diákjaink között a július 23-án kihirdetett felvételi ponthatárok alapján van több leendő jogász, akad köztük jövőbeni matematikus, élelmiszermérnök, mechatronikai mérnök, tanító, valamint több nyelvszakos (főleg anglisztika és japán szakos) „gólya”, és népszerűek voltak a turizmus-vendéglátás, mérnök- illetve programtervező informatikus szakok is, amiket többen is választottak. Vannak, akik számára a technikusi végzettség vagy egy felsőfokú szakképesítés megszerzése volt a cél, ők szoftverfejlesztők, gépész-, vegyész- vagy elektronikai technikusok, fodrászok, dajkák, valamint pénzügyi, gazdálkodási szakemberek lesznek.

Kedves Végzősök! Bármilyen szakmát is választottatok, kívánjuk, hogy találjátok meg benne a hivatásotokat, tanuljátok, majd gyakoroljátok azt lelkiismeretesen és örömmel, s ne felejtsétek el és legyetek rá büszkék, hogy a Váci Mihály Gimnáziumból indultatok! Mi azok vagyunk Rátok. Sok sikert Nektek a csupa nagybetűs ÉLETben, aminek első kemény próbatételét sikerrel teljesítettétek.

 

 

2019.

Kitűnő érettségi vizsgát 7 fő, jeles érettségi vizsgát 5 fő tett, ez a végzősök 20 %-a.

                          

Egyetemi felvételt nyertek a következő szakokra és egyetemekre:

        Biológia - rajz tanár (Nyíregyháza)

        Történelem - földrajz tanár (Debrecen)

        Pedagógia (Debrecen)

        Programtervező informatikus (Debrecen)

        Programtervező informatikus (Miskolc)

        Mérnökinformatikus (Miskolc)

        Mérnökinformatikus (Debrecen)

        Kommunikáció és médiatudományok szak (Budapest ELTE )

        Kémia szak (Budapest ELTE)

        Földtudományok szak (Budapest ELTE)

        Földrajz szak (DE)

        Általános orvos (DOTE)

        Pénzügy és számvitel (Debrecen)

        Gazdálkodás – és menedzsment (Debrecen)

        Turizmus és vendéglátás F (Debrecen)

        Jogász (Debrecen)

        Igazgatás és igazságügy (Debrecen)

        Skandinavisztika (Budapest ELTE)

        Gépészmérnök (Debrecen)

        Mulekuláris bionikamérnök (Szeged)

        Építőmérnök (Debrecen)

        Mechatronikai mérnök (Debrecen)

        Vegyészmérnök (Debrecen)

 

 

Nyelvvizsga eredményeik:

 

 48 nyelvvizsgásunk volt (77 %)

 9 felsőfokú nyelvvizsgás (14,5 %)

 5 tanuló angol és német nyelvvizsgát is szerzett (8 %)

 

 
 Pontos idő


Világóra


VisszaszámlálásStatisztika

Most: 2
Összes: 1059733
30 nap: 13301
24 óra: 268