Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Könyvtár

 

animated-gif-new--24-.gif

 

konyvjelzo-0.jpg

 

Vereczkei Róbertné októberben az Iskolai Könyvtárak Világnapja alkalmából idén is részt vett a Nemzetközi Könyvjelzőcsere Programban. Az idei tanévben Horvátország egyik szakiskoláját sorsolták ki számunkra, melynek tanulói januárban nagyon szép könyvjelzőkkel kedveskedtek gyerekeinknek. A kapott tárgyak az 1. emeleti vitrinekben kiállításra is kerültek.

 

Új beszerzéseink letölthető innen!

Az adományozók és felajánlott könyveik listája letölthető innen!

A könyvtár használati útmutatója

Könyvtáros: Vereczkei Róbertné

Használatra jogosultak köre:

- az iskola pedagógusai, tanulói, alkalmazottai,

- a könyvtárat az igazgató engedélyével volt diákok és pedagógusok is használhatják.

A kölcsönzés menete:

- A beiratkozás osztálynapló alapján történik.

- A kölcsönzési határidő a szép- és szakirodalom esetében 4 hét, a tankönyvek egész tanévben az olvasónál lehetnek.

- Elvesztés vagy rongálódás esetén a dokumentumot az olvasónak azonos művel kell pótolnia. Ha erre nincs lehetőség, a dokumentum értékét meg kell téríteni.

Szolgáltatások:

- A nem kölcsönözhető dokumentumok (kézikönyvek, segédkönyvek, folyóiratok) helyben használata, ill. kivételes esetben max. 1 hetes határidővel történő kikölcsönzése.

- Tájékoztató szolgálat, igény szerint irodalomkutatás.

- Napi- és hetilapok, folyóiratok korlátozottan kölcsönözhetők.

- A nem hagyományos dokumentumok (videokazetták, audiokazetták, számítógépes dokumentumok, CD-k) korlátozottan kölcsönözhetőek.

 ********************************************************************

A könyvtár állománya kb. 13 000 darabra tehető (hagyományos és nem hagyományos dokumentumok).

konyvtar.jpg

 

KÖNYVTÁRVERSENYEN JÁRTUNK

 

Az Oktatási Hivatal Nyíregyházi Pedagógiai Oktatási Központ harmadik alkalommal hirdette meg a megyei könyvtárhasználati versenyt, melynek helyszínéül a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárat választották. A versenyre iskolánk könyvtárosa, Vereczkei Róbertné hívta fel a figyelmünket. Számunkra – osztálytársammal, Munkácsi Boglárkával- nagyon izgalmasnak tűnt, így hát örömmel jelentkeztünk rá. A könyvtárosunk, Julika néni saját feladatokkal készült a gyakorló órákra, amelyekkel igyekezett száz százalékosan felkészíteni bennünket.

Március 25.-én került megrendezésre a verseny. Reggel korábban indultunk, hogy szét tudjunk nézni a könyvtárban. A versenyszervező könyvtárosok nagyon kedvesen fogadtak minket, körbe vezettek bennünket azokon a helyeken, ahol a későbbi feladataink során keresgélnünk kellett.

A verseny két részből állt. Az írásbeli fordulón 45 perc állt a rendelkezésünkre egy feladatlap megoldására, ahol elsősorban elméleti tudásunkat mérték föl. Rövid szünet után a szóbeli forduló következett, ahol egy könyvet, illetve egy időszaki kiadványt kellett bemutatnunk. Nagyon modern felszerelések találhatóak a könyvtárban, itt találkoztunk legelőször az érintőképernyős számítógéppel, amelyeken minden résztvevő élvezte a keresgélést.

A nap nagyon jó hangulatban telt el. Osztálytársammal negyedik helyezést értünk el megyei szinten, amire nagyon büszkék vagyunk, köszönhető ez Vereczkei Róbertné Julika néni fáradhatatlan felkészítésének. Nagy öröm lenne számunkra jövőre is képviselni iskolánkat ezen az eseményen.

 

Békési Vivien 10.A

 
 Pontos idő


Világóra


VisszaszámlálásStatisztika

Most: 2
Összes: 1059733
30 nap: 13301
24 óra: 268