Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Humán és idegen nyelvi munkaközösség

A német nyelv jelentőségéről bemutató letölthető innen!

Az idegen nyelv jelentőségéről bővebben itt.

 

Tagok és bemutatkozás:

 

Aranyiné Nyitrai Anita:

img_4151.jpg

Ének-zenét és német nyelvet tanítok a gimnáziumban, 2008 óta segítem a diákönkormányzat munkáját. Részt veszek nyelvi táborok, nyelvi versenyek szervezésében, pályázatok felkutatásában, megírásában. ÖSD és TELC vizsgáztató tanár vagyok. 2011-ben pedagógus szakvizsgát szereztem. 2014-től kezdve végzem az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatos teendőket. Szeretem a zenét, a színházat, az idegen nyelveket, szívesen utazgatok.

Bényeiné Lévai Ágnes:

benyeinelevaiagnes.jpg

 

 

 

 

 

 

 

A KLTE-n végeztem 1992-ben magyar nyelv és irodalom-orosz nyelv és irodalom szakon. Az egyetem elvégzése után a gimnáziumban kezdtem tanítani. A tánc és dráma tantárgy tanításához szükséges végzettséget is megszereztem, majd 2006-ban egészségfejlesztő mentálhigiénikus diplomát kaptam. Szerkesztem a Lendület című iskolaújságot. A tanítás olyan hivatás, ahol a tapasztalat előny, de a rutin kevés. Folytonos megújulásra van szükség, ami egyébként is fontos szerintem. Szeretek tanítani.

Kovácsné Nagy Tünde:

Orosiné Dér Erika:

orosinedererika.jpg

2000 szeptember óta dolgozom az intézményben történelem szakos tanárként, de tanítok még etikát, társadalomismeretet, filozófiát és médiát is. Helyi és megyei történelem versenyeken veszünk részt tehetséges diákokkal. Művelődésszervező diplomám révén egyre több szervezési feladatban is részt veszek.

Papp János 

pappjanos.jpg

1997-ben történelem-földrajz tanári szakon végeztem, az akkor még Kossuth Lajos nevét viselő debreceni egyetemen. Ettől az évtől kezdve dolgozom a gimnáziumban is. A földrajzot egyedüliként tanítom az iskolában. Történelemből emelt szinten van érettségiztetői minősítésem. Szabad időmben szívesen kirándulok a családommal. Szeretem a jó focit és a jó zenét. Az iskolai zenei vetélkedő állandó szervezője vagyok. Mottóm: "Az, hogy az iskola - és benne a tanár - milyen volt, csak az iskola elvégzése után fog kiderülni."

 

Antal Károly

antalkaroly.jpg

Az Ungvári Állami Egyetemen szereztem angol nyelvszakos tanári diplomámat 1996-ban. A gimnáziumban 2001. óta dolgozom. ECL nyelvvizsgáztató tanár is vagyok. Nyelvvizsga-felkészítésben és az idegen nyelvi munkaközösségi programok szervezésében is részt vállalok. Szeretem az idegen nyelveket és a zenét, orosz és ukrán nyelven is beszélek.

 

Aranyosiné Kovács Mária:

aranyosinekovacsmaria.jpg

1982. orosz-testnevelés szakos általános iskolai tanár, kézilabda sportedző, 1994. német szakos nyelvtanár, 2006. ECL nyelvvizsga bizottsági tag, 2007. ÖSD és TELC vizsgáztató, 2008. német nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár, 2008. Origó nyelvvizsga bizottsági tag, 2009. Origó vizsgaszervező. 1996-tól dolgozom a gimnáziumban, nyáron szervezem a német nyelvi táborokat, nyelvvizsga-felkészítést is tartok.

Gönczi Bernadett:

gonczibernadett1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Német-szociálpedagógus tanár vagyok, 2001-ben végeztem Nyíregyházán, és ugyanebben az évben el is helyezkedtem a gimnáziumban. A tanítási órákon kívül nyelvvizsga-felkészítőket tartok, német nyelvi táboroztatásban veszek részt. 2007 óta ÖSD nyelvvizsgáztató tanár vagyok.

Dr. Bur Beáta:

img_4175.jpg

 

 

 

 

 

 

 

2000-ben végeztem a Debreceni Egyetemen német-orosz szakon, majd 2011-ben ugyanitt angol nyelvtanári diplomát is szereztem. Szintén 2011-ben a közoktatási vezető szakvizsgát is letettem. Az első diplomám megszerzése után azonnal a gimnáziumban helyezkedtem el, ahol 2014 szeptembere óta már vezetőhelyettesként dolgozom. ÖSD és ORIGO nyelvvizsgáztató vagyok, a gimnáziumban szervezett ORIGO típusú nyelvvizsgák koordinálása is a feladataim közé tartozik.

Csillag Emese:

csillagemese.jpg

A Szegedi Tudományegyetemen diplomáztam angol nyelvtanárként 2001-ben, azóta tanítok angol nyelvet a gimnáziumban. Kiegészítő egyetemi oklevelet a Debreceni Egyetemen szereztem 2013-ban. Ezen kívül 2006-ban Nemzetközi Kapcsolatok szakon szereztem diplomát a Nyíregyházi Egyetemen. Diákjaimat segítem az angol nyelv elsajátításában és a különböző nyelvvizsgákra, érettségire való felkészülésben. A különböző iskolai pályázati tevékenységekben aktívan részt veszek. 2013 óta osztályfőnökként is segítem a rám bízott osztályokat. Szabadidőmet igyekszem aktív módon eltölteni, tagja vagyok a helyi Göbölyös néptánccsoportnak, szeretek túrázni, síelni.

Szombati Gábor:

szombatigabor.jpg

 

 

 

 

 

 

 

2002-ben végeztem Nyíregyházán történelem-angol nyelv és irodalom szakon. 2012-ben Debrecenben angoltanári egyetemi diplomát szereztem. Az intézményben 2006 óta tanítok. A Lendület című iskolaújság szerkesztője vagyok. Érdeklődés és hobbi: sportújságírás és média, színjátszás, tenisz, utazás, gasztronómia. Mottó: „Csak az tud a tengerparton homokvárat építeni, aki hisz abban, hogy a hullámok megszelidíthetőek.”

Kórikné Szemcsák Nikolett:

img_4304--4-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

2004-ben végeztem angol nyelv és irodalom szakon, majd 2008-ban angoltanári egyetemi diplomát szereztem. 2004 óta tanítok. Az iskola eseményeiről készült képeket én készítem. Amennyiben diákjaink igénylik, nyelvvizsga felkészítőket tartok valamint részt veszek az angol nyelvi táboroztatásban is. Szabadidőmben szívesen foglalkozom a Helen Doron English módszerrel történő nyelvoktatással.

 
 Pontos idő


Világóra


VisszaszámlálásStatisztika

Most: 7
Összes: 1013283
30 nap: 13982
24 óra: 362