Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Büszkeségeink

 

Országos matematika sikerek a Váciban

kepkivagas.jpg

2019. április 27-én, szombaton különös napra ébredtem. Izgatottan indultam Budapestre, ahol részt vettem az Országos Sziporka Egyenletmegoldó Matematika Verseny döntőjén. A három levelezős forduló után évfolyamonként a 10 legjobb versenyző kapott meghívást. A verseny helyszínéül választott Magyar-Kínai Két Tanítás Nyelvű Általános Iskolában Kína jellegzetességeit fedeztem fel. Az iskola belső része nagyon hangulatosan volt díszítve.

Megérkezésünk után megtörtént a regisztráció, majd egy kicsit szusszantunk, reggeliztünk, s felfedeztük az iskolát. 

Az algebrai kifejezésekből álló verseny 10-11 óra között zajlott, majd 11 óra 30 perctől eljött az én időm is, hogy megmérettessem magam az egyenletmegoldó versenyen. Egy óra elteltével, amikor mindenki befejezte a feladatok megoldását, bezártuk magunk mögött az iskola kapuját és lazításképpen városnéző körútra mentünk. Hamar eltelt az idő… Izgatottan vártuk a 16 órát. Végre, eredményhirdetés! A legügyesebbek külön ajándékot kaptak, de igazából mindenki győztes volt! Nagy öröm számomra, hogy idáig eljutottam. Vadné Halmi Judit tanárnő segítsége nélkül nem sikerülhetett volna. Köszönöm szépen, Tanárnő.

 

Nagy Evelin, 9.A

EREDMÉNYEK :

Sziporka Országos Egyenletmegoldó Verseny Döntő

Nagy Evelin 5. hely ( 9. évfolyam )

Kola László  2. hely ( 11. évfolyam )

Sziporka Országos „ Barangolás az algebrai kifejezések világában”  Verseny Döntő

Kola László  4. hely ( 11. évfolyam )_____________________________________________________________________

 

ISKOLÁNK KAJAKOS BÜSZKESÉGE!

 

Bizonyára többen is ismeritek Orosz Ákos 10.A osztályos tanulót, aki az elmúlt hónapokban a tanulás mellett komoly edzéseken vett részt. Ákos gimnáziumunk magántanulója, aki lehetőségeihez képest igyekszik a legtöbb tantárgyi órára bejárni. A befektetett munka meghozta a gyümölcsét, hiszen a 2018. év versenyidőszaka sikereket hozott számára.  Az augusztusban megrendezett Magyar Bajnokságot korosztályában megnyerte, így tovább jutott a Lengyelországban, Poznanban szervezett Olimpiai Reménységek Versenyére, ahol 36 ország versenyzői mérték össze tudásukat. A versenyt szeptember 14-16-a között bonyolították le, ahol Ákos a kajak egyes 200 méteren holtversenyben ezüstérmet szerzett. Ezzel az eredménnyel kivívta, hogy az ifjúsági magyar válogatott tagja lett! 

GRATULÁLUNK!

____________________________________________________________________________________

  

kepmara1.jpegkepmara2.jpeg

kepmara3.jpeg

Felkészítő tanár: Aranyosiné Kovács Mária, korábbi orosz nyelv tanár: Bényeiné Lévai Ágnes

---------------------------------------------------------------------------

VÖRÖS ZOLTÁN JÁNOS

Vörös Zoltán János, iskolánk 12.C osztályos tanulója is tagja a Magyarországot képviselő 4 fős csapatnak, amely a 2015-ben 49. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Kémiai Diákolimpián (International Chemistry Olimpiad, IChO) szerepel majd, Örményországban.

A Jánossal készült interjú megtekinthető a Tiszavasvári TV online műsorán, ismertetője pedig letölthető innen!

--------------------------------------------------------------------------------------

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület a hagyományoknak megfelelően idén is a Megyeháza Dísztermében jutalmazta az elmúlt tanév kiemelkedő teljesítményt nyújtott tanulóit. Iskolánkat Fábri Anna 13.A osztályos tanuló képviselte, eredményéhez ezúton is gratulálunk!

thumbs.tele.net.jpg

thumbs.tele.jpg

A díjazottak csoportja, Anna a legfelső ülő sorban balról a második.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 Pontos idő


Világóra


VisszaszámlálásStatisztika

Most: 4
Összes: 1059726
30 nap: 13302
24 óra: 264