Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az iskola bemutatása

 Iskolánk története röviden:

- 1963-70 Megalakul a Kabay János Általános Iskola és Gimnázium, a két intézmény közös épületben működik

- 1965-69 Vegyipari és elektromos tekercselő szakmai gyakorlati képzés indul 5+1-es formában az Alkaloida és a Mezőgép Vállalat együttműködésével

- 1970 Az önálló igazgatású középiskola "Gimnázium Tiszavasvári" néven új épületbe költözik

- 1972-78 Évfolyamonként 1-1 kémia tagozatos osztály indul megyei beiskolázással

- 1972 Szeptembertől a vidéki tanulók az iskola épületében kapnak szállást

- 1973 Felépül az 50 férőhelyes diákotthon a tornatermi folyosó folytatásában

- 1974 Az iskola felveszi megyénk híres szülöttjének, Váci Mihálynak a nevét

- 1978 A fakultatív képzés bevezetése. Az alapoktatáson felül a diákok évente igény szerint bármelyik elméleti tárgyat, valamint a záróvizsga köteles kémia anyagvizsgálatot is választhatják. A fakultációs rendszer 1996-ban az 1993-as Közoktatási törvény módosításának életbe lépésével szűnt meg.

- 1986 Megtörténik a fűtés korszerűsítése

- 1987 Kondicionáló terem épül társadalmi összefogással

- 1988 Teniszpálya kialakítása

- 1992 Magasabb óraszámban intenzív angol nyelv tanítás kezdődik, melyhez hosszabb-rövidebb ideig amerikai kapcsolat és a British Council valamint a Művelődési és Közoktatási Minisztérium közös Teach Hungary programja révén angol nyelvű társalgás is kezdődik.

- 1993 Szabadidős programként vízitúrák szervezése indul. Elkészül a 16 fő befogadására alkalmas nyelvi labor, valamint egy korszerű számítógépekkel felszerelt terem.

- 1994 Megkezdődik a hatosztályos gimnáziumi oktatás a Krúdy Gyula Gimnázium (Nyíregyháza) tanterve alapján. Újabb évfolyam csak a következő tanévben indul ebben a képzési formában.

- 1997 Alkalmazott közgazdaságtan keretein belül vállalkozási ismeretek tantárgy oktatása kezdődik az érdeklődők számára.

- 1998 Emelt szintű nyelvi képzésünk német nyelvvel bővül. Számítógépes eszközparkunk a Sulinet program keretében sokat fejlődik. Ekkor csatlakozunk az Internetre is.

- 2003 Közép- és emelt szintű érettségi felkészítők indítása

- 2005 Kétszintű érettségi rendszer bevezetése

- 2007 Nyelvvizsgahely lettünk.

- 2008 A két középiskola összevonása: Tiszavasvári Középiskola, Szakiskola és Kollégium Váci Mihály Gimnázium Tagintézmény a nevünk innentől

- 2013 Fenntartónk a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

2013-ban ünnepli iskolánk fennállásának 50. évfordulóját. Ebben az évben az alábbi fontos változások történtek: törvénymódosítások, új kerettanterv, pedagógus életpályamodell bevezetése. A felgyorsult, változásokkal, kihívásokkal teli élet a mi intézményünket sem kíméli, hiszen a fenntartó, a város, a szülő, a diák elvárja, hogy a gimnázium olyan hely legyen, ahol oktatás, nevelés, értékközvetítés folyik.

A Váci Mihály Gimnázium az évek hosszú során is megmaradt tiszta profilú gimnáziumnak. Éveken keresztül nagyon sok tanuló választotta ezt a képzést, és sikeres érettségi vizsgát szerezve egyetemeken, főiskolákon tanult tovább.

Az elmúlt 50 év sikere arra sarkall minket, hogy továbbvigyük mindazokat az értékeket, amit elődeink felépítettek.

A tanítás, tanulás mellett fontosnak tartjuk a hagyományok, értékek megőrzését, a szabadidő hasznos eltöltését. Amire igazán büszkék vagyunk:

- idegen nyelvi táborok, sítáborok

- Természettudományi-, Idegen nyelv-, Humán Hét versenysorozatai

- Jótékonysági bálok, gálák

- diáknapok, tréningek

- verébavató, szalagavató, ballagás

- sportversenyek, bajnokságok

- osztálykirándulások

- helyi-, megyei-, országos versenyeredmények

- iskolaújság

Bízunk benne, hogy az elmúlt 50 évet újabb sikeres évek követik. A családias hangulatú, kis létszámú gimnázium még sok diáknak jelenti majd a középiskolai éveket, ahol megtanulja, megízleli mindazt, amiről Szent-Györgyi Albert sorai szólnak:

"Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, hogy megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni azt, amit csinál, és megtanulja azt a munkát, amit szeretni fog."

 

 

 

 

 
 Pontos idő


Világóra


VisszaszámlálásStatisztika

Most: 5
Összes: 1059720
30 nap: 13312
24 óra: 266